Hvordan foregår en begravelse?
De pårørende til den afdøde finder plads i kirken og derefter starter det ud med et præludium og en indgangssalme. Et præludium er et kortere musikstykke, som i kirkelige sammenhænge fungere som en indledning til selve gudstjenesten. Når indgangssalmen er foretaget, beder præsten en bøn og læser en udvalgt tekst op fra bibelen. Herefter vil der synges en salme i fællesskab.
Efter den sungne salme, vil præsten holde en tale for afdøde. Denne tale bliver ofte sammensat sammen med nogle af de pårørende, for at talen bliver mere personlig. Her er der også nogle gange en pårørende, som gerne selv vil rejse sig og sige et par ord. Dette er en meget smuk og intim del af selve begravelsen.
Efter disse taler, vil der komme endnu en udvalgt salme. Ofte er pårørende med til at udvælge salmerne, hvis de har nogle præferencer. Efter denne salme, vil kisten skulle bæres ud af kirken og føres til gravstedet. Her vil der ofte være 6 personer, 3 på hver side af kisten, som skal bære kisten ud af kirken. Menigheden samles herefter omkring graven.
Når kisten skal sænkes i jorden, vil præsten bede en bøn imens. Derefter vil præsten kaste 3 skovlfulde jord på kisten, mens de velkendte ord “af jord er du kommet, til jord skal du blive og af jord skal du igen opstå” vil blive sagt. Dette vil herefter blive afsluttet med en salme. Begravelsen har ikket en fast længde tidsmæssigt, dette afhænger af hvad pårørende ønsker af antal salmer og taler.